Η Babolat ιδρύθηκε στη Λυών της Γαλλίας το 1875 από τον Pierre Babolat, προ-προπάππους του τωρινού CEO της εταιρίας, Eric Babolat.  Είναι η παλαιότερη τενιστική εταιρία.Μέχρι το 1994 είχε αφοσιωθεί αποκλειστικά στην κατασκευή πλεγμάτων (strings), όντας πρωτοπόρος και κορυφαία στην αγορά των πλεγμάτων. Ήταν η πρώτη εταιρία που κατασκεύασε πλέγματα από φυσικό έντερο.

Από το 1994, διεύρυνε τη γκάμα των προϊόντων της, μπαίνοντας στο χώρο της κατασκευής ρακετών, υποδημάτων, ένδυσης και αξεσουάρ για το τένις, με έμφαση στην ποιότητα κατασκευής και την καινοτομία.

Το 2013 η Babolat λάνσαρε στην παγκόσμια αγορά την πρώτη “έξυπνη” ρακέτα, την Babolat Play που συνδέεται με όλα τα smartphone και δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες του τένις να παρακολουθούν τα στατιστικά τους και να βελτιώσουν το παιχνίδι τους.

Κορυφαίος πρεσβευτής της εταιρίας είναι ο Ράφαελ Ναδάλ, κάτοχος δέκα τεσσάρων τίτλων Grand Slam, εννιά εκ των οποίων στο φημισμένο Roland Garros.

Η ρακέτα που χρησιμοποιεί ο Ισπανός πρωταθλητής είναι η Babolat Pure Aero (πρώην AeroPro) η οποία είναι η κορυφαία ρακέτα σε πωλήσεις παγκοσμίως!

Μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, η Babolat καλύπτει τρία αθλήματα: το Τένις που αναπτύσσεται ραγδαία στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, το Μπάντμιντον και το ανερχόμενο Padel που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές παγκοσμίως.

 

Η ΒΕΤΟ Α.Ε.Β.Ε. είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Babolat στην Ελλάδα από το 2016.