Αυτές οι τρεις συμβουλές θα σας βοηθήσουν να γλυτώσετε χρόνο και χρήματα αποφεύγοντας ταυτόχρονα να αγοράσετε τη λάθος ρακέτα για εσάς.

Συμβουλή 1η
Βρες την κατάλληλη ρακέτα για εσένα Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος όταν ψάχνει να αγοράσει ρακέτα είναι να επιλέγει τη ρακέτα που χρησιμοποιεί ο αγαπημένος του τενίστας. Εντάξει! Κατανοητό… είναι εύκολο να θεωρείτε ότι η ρακέτα που χρησιμοποιούν οι κορυφαίοι τενίστες είναι κάτι που θα βοηθήσει και εσάς να παίξετε τένις εξίσου καλά….

Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας! Είναι μεγάλη παγίδα! Θυμηθείτε… οι παγκοσμίου φήμης παίκτες, αυτοί που αποκαλούμε ταλέντα χρησιμοποιούν ρακέτες οι οποίες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να βοηθούν τους παίκτες στη διάρκεια ενός αγώνα να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ότι είναι καλό για αυτούς δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλό και για εσάς. Για αυτό καλύτερα, για την επιλογή της ρακέτας το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βασιστείτε στις δυο επόμενες συμβουλές.

Συμβουλή 2η
Το κλειδί είναι η γνώση της ρακέτας Μην τρελαίνεστε! Δεν υπονοώ ότι πρέπει να τελειώστε το πανεπιστήμιο για να είσαστε σε θέση να διαλέξετε την κατάλληλη ρακέτα για εσάς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να γνωρίζετε πως είναι φτιαγμένη μία ρακέτα τένις και αν είναι κατάλληλη για εσάς και το επίπεδό σας, μόνο και μόνο για να είσαστε σίγουροι ότι επιλέξατε τη σωστή ρακέτα. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα όσο αφορά τα βασικά θέματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας:

• Οι τρεις βασικές κατηγορίες ρακέτας (αλήθεια, γνωρίζετε ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες; )

• Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος λαβής (είναι εύκολο να μπείτε στη διαδικασία επιλογής αλλά συχνά το παραβλέπουμε)

• Η διαφορά μεταξύ του βάρους και της ισορροπίας ανάμεσα σε δυο ρακέτες (βασικά χαρακτηριστικά μίας ρακέτας που πρέπει να ληφθούν υπόψη)

Αν λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω και κάνετε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορέσετε να προσδιορίσετε ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες. Ταυτόχρονα περιορίζετε τις κατηγορίες ρακετών ανάμεσα στις οποίες θα ανατρέξετε προκειμένου να επιλέξετε τη δική σας ρακέτα λαμβάνοντας υπόψη σας και την 3η συμβουλή.

Προσοχή: Οι περισσότεροι παίκτες παραλείπουν αυτό το βήμα επειδή η σωστή πληροφορία δεν είναι πάντοτε εύκολα διαθέσιμη.

Συμβουλή 3η
Δοκιμάστε τη ρακέτα πριν την αγοράσετε! Ένα καλά κρυμμένο μυστικό από τις εταιρείες κατασκευής ρακετών τένις. Τις περισσότερες φορές, οι καινούργιοι φίλοι του αθλήματος δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν ειδικά demo προγράμματα ώστε να βρουν την κατάλληλη για αυτούς ρακέτα. Στην πραγματικότητα είναι κάτι το οποίο ανακαλύπτουν αφού έχουν ολοκληρώσει την πρώτη τους αγορά. Τι είναι ένα πρόγραμμα demo; Πολλά καταστήματα τένις, κλαμπ ακόμη και ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν προγράμματα που επιτρέπουν στους παίκτες να δοκιμάσουν μια ρακέτα του τένις προτού το αγοράσουν.

Ναι, είναι τόσο εκπληκτικό όσο ακούγεται. Φανταστείτε το σα να είχατε τη δυνατότητα ενός test drive αυτοκινήτου πριν προχωρήσετε στην αγορά του. Με την ίδια λογική μπορείτε να δοκιμάσετε να παίξετε με μια ρακέτα (ή πολλές ρακέτες αν επιλέξετε) προτού κάνετε την τελική σας επιλογή. Στην πραγματικότητα, συνιστούμε να δοκιμάσετε τουλάχιστον δύο ρακέτες την τελική σας απόφαση ώστε να έχετε με κάτι να συγκρίνετε.