Living Heritage

Η ιστορία της εταιρείας Bobolat ξεκινά με μία οικογενειακή επιχείρηση στον κόσμο των σπορ το 1875, όταν το τένις και το μπάντμιντον είναι ακόμη σε βρεφική ηλικία. Το σήμα της εταιρείας με έδρα τη Λυών οφείλει την πρώιμη επιτυχία στην πρώτη ύλη και την τεχνογνωσία της, δηλαδή στη δημιουργία ρακέτας από φυσικό υλικό. Έτσι, με εντέρινες χορδές, κατασκευάστηκαν οι πρώτες ρακέτες (όπως συμβαίνει και με τα μουσικά όργανα). Στη συνέχεια, η εταιρεία έγινε ηγέτιδα δύναμη στον εξοπλισμό ρακετών με σκελετούς (πλαίσια), χορδές, παπούτσια, ρούχα, μπάλες, λαβές, αξεσουάρ, τσάντες/σάκους και τεχνικό εξοπλισμό για επαγγελματίες στην προετοιμασία της ρακέτας. Χτίζοντας την παράδοσή της πάνω στην καινοτομία, στην υποστήριξη των παικτών και του παιχνιδιού, η εταιρεία ανέβηκε στην κατάταξη κι έγινε επιλογή των πρωταθλητών στα πιο σημαντικά παιχνίδια και σε διεθνείς διοργανώσεις στο μπάντμιντον, το τένις και το πάντελ.

1875

Η Babolat μπαίνει στη μάχη

Ένας ειδικός στην επεξεργασία λουκάνικων, χειρουργικών νημάτων, χορδών αρμονικής μουσικής και τοξοβολίας των Babolat & Monnier, που προέρχονται από το έντερο των ζώων, υπό τη διεύθυνση του Pierre Babolat, εφευρίσκει τις πρώτες φυσικές, εντέρινες χορδές για ρακέτες. Αυτό συμβαίνει έναν χρόνο μετά την επινόηση των κανόνων του γκαζόν στο τένις από τον Walter Clopton Wingfield κι όχι πολύ καιρό μετά την παραγωγή των πρώτων χορδών του μπάντμιντον. Η Babolat γίνεται έτσι η πρώτη εταιρεία, που ειδικεύεται σε παιχνίδια ρακέτας και ξεκινά την περιπέτειά της στον κόσμο του αθλητισμού ...

Albert Babolat

1925

Babolat VS: πρώτη νικητήρια μπαλιά

Αφού χρησιμοποίησε εντέρινες χορδές από πρόβατα και στη συνέχεια από αγελάδες, ο ιδρυτής της εταιρίας Babolat αρχίζει να επεξεργάζεται μία βιώσιμη εναλλακτική λύση, για να ικανοποιήσει τη ζήτηση, για πιο λεπτές χορδές και υψηλότερη ένταση από τους πρώτους πρωταθλητές τένις. Αφού ανέλαβε την επιχείρηση από τον πατέρα του, ο Albert δημιουργεί το σημείο αναφοράς «VS» το 1925. Μια φυσική, επαναστατική χορδή, που γίνεται γνωστή από τους Γάλλους τενίστες, τους λεγόμενους "Σωματοφύλακες" του αθλήματος (Jean Borotra, Jacques Brugnon, René Lacoste and Henri Cochet) και την αθλήτρια Suzanne Lenglen. Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, το «VS» παραμένει παγκόσμιο σημείο αναφοράς στον κόσμο των αθλημάτων με ρακέτα, με περισσότερα από 100 τουρνουά Grand Slam, που κερδίζονται από πρωταθλητές εξοπλισμένους με χορδές Babolat VS.

Cordage Babolat VS

1950's

Ο κόσμος ως πεδίο παιχνιδιού ...

Ως αυτή τη στιγμή, το τένις έχει εξελιχθεί σ΄ ένα πραγματικά παγκόσμιο φαινόμενο. Γνωρίζοντας τη σημασία του να είσαι παρών, όπου παίζεται το άθλημα του τένις, ο Paul Babolat δημιουργεί ένα διεθνές δίκτυο λιανικής για τα προϊόντα του. Με μία γρήγορη κίνηση, το «Babolat» γίνεται γρήγορα δημοφιλές σήμα μεταξύ παικτών σ’ ολόκληρο τον κόσμο: στην Αργεντινή, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σκανδιναβία, την Ανατολική Ευρώπη, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.

Carte monde

1955

Πλεονέκτημα Babolat

Ένας παίκτης με ρόλο - κλειδί στην εξάπλωση του τένις, ο Paul Babolat διευρύνει τη γκάμα της εταιρείας Babolat ενώ συνεχίζει να σχεδιάζει καινοτόμα προϊόντα καλύτερα προσαρμοσμένα και πιο προσιτά στους παίκτες. Μία από τις εφευρέσεις του είναι το «Elascord» δηλαδή η πρώτη συνθετική (νάιλον) χορδή της μάρκας.

Cordes synthétique

1960's

Ανακάλυψη

Η δεκαετία του 1960 σηματοδοτεί μια καμπή στην ιστορία της εταιρείας «Babolat», η οποία λανσάρει μια πλήρη γκάμα αξεσουάρ για πλαίσια (σκελετούς) ρακέτας, συμπεριλαμβανομένων δερμάτινων και συνθετικών λαβών κι επίστρωσης Babol για την προστασία των χορδών. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, που ένα νέο ρήμα μπήκε στο αθλητικό λεξικό: "to babolise". Οι ξύλινες ρακέτες πρέπει τώρα να διατηρούνται σ’ ένα πιεστήριο αφού οι χορδές του εντέρου περνούν από την επεξεργασία της εταιρείας δηλαδή… «μπαμπολοποιούνται».

Accessoires Babolat VS

1980's

Borg: ένα είδωλο μιας χρυσής εποχής του παγκόσμιου τένις

Ο Σουηδός άσσος Björn Borg με 100 νίκες στο τσεπάκι του συμπεριλαμβανομένων 11 τουρνουά Grand Slam με τη σειρά VS, από τη φυσική επαναστατική χορδή γίνεται “ροκ σταρ” του τένις για μια γενιά παικτών, μαζί με τον Arthur Ashe, τη Martina Navratilova, τον Jimmy Connors και τον John Newcombe. Ο Paul Babolat μάλιστα χαρίζει στον Σουηδό πρωταθλητή λόγω της αξιοσύνης του, χρυσό «VS». Αυτήν την περίοδο η εταιρεία Babolat αλλάζει επίσης την υπογραφή της επωνυμίας στις χορδές της, προσθέτοντας μια διπλή γραμμή στην κάτω πλευρά της χορδής, ώστε οι παίκτες να γνωρίζουν πάντα ότι είναι εξοπλισμένες οι ρακέτες με χορδές «Babolat», ανεξαρτήτως από τη μάρκα πλαισίου.

Borg playing

1981 - 1982

Η εταιρεία «Babolat» ανεβάζει τον πήχη στο παιχνίδι: μια σειρά καινοτομιών στις αρχές της δεκαετίας του 1980..

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης ηλεκτρικής μηχανής χορδών, «Cordynel», η μάρκα κυκλοφορεί το «Elastocross». Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που παρατείνει τη διάρκεια ζωής των χορδών της ρακέτας καθιστώντας τες ευκολότερες στην επανατοποθέτηση. Η μάρκα δημιουργεί το "Team Compétition" δηλαδή μία ομάδα προετοιμασίας ρακέτας με εξαιρετικά στελέχη, που βοηθούν επαγγελματίες παίκτες σε τουρνουά σ’ ολόκληρο τον κόσμο και προσφέρουν μια υπηρεσία, που ανταποκρίνεται στα πρότυπα των ομάδων μπάντμιντον, τένις, ακόμη και σκουός. Ο Jahangir Kahn κυριαρχεί στην παγκόσμια σκηνή σκουός με τη χορδή του VS.

Machines à corder

1983

Noah: Γαλλική νίκη στο Ρολάν Γκαρός

Ο Γαλλοκαμερουνέζος Yannick Noah κερδίζει το Γαλλικό τουρνουά Open ενάντια στον Σουηδό, Mats Wilander. Και οι δύο παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες εξοπλισμένες με χορδές VS. Ο Yannick Noah γίνεται είδωλο στη Γαλλία και παγκοσμίως. Η εταιρεία Babolat καρπώνεται κι αυτή με τη σειρά της τα βραβεία.

Yannick Noah Rolland Garros

1992

Άλλο ένα άλμα μπροστά

Ανταγωνιστική και καινοτόμος, η οικογενειακή εταιρεία, που αναλαμβάνει ο Pierre Babolat το 1985, γι’ άλλη μια φορά αφήνει το στίγμα της στην παγκόσμια αγορά των αθλημάτων ρακέτας λανσάροντας μια σειρά από συνθετικές χορδές πολλαπλών νημάτων (VX, Le Muscle). Αυτό το ανθεκτικό, κορυφαίο υλικό, υψηλής ποιότητας κερδίζει τις εντυπώσεις και γίνεται το αγαπημένο των παικτών.

Άλλη μια νίκη

Το Racquet Diagnostic Center (RDC), δηλαδή το Διαγωνιστικό Κέντρο Ρακέτας είναι άλλη μια καινοτομία της εταιρείας Babolat. Αυτό το επαγγελματικό μηχάνημα μετρά με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά της ρακέτας και των χορδών σε λιγότερο από δύο λεπτά. Το Badminton γίνεται ολυμπιακό άθλημα στους Αγώνες της Βαρκελώνης την ίδια χρονιά. Αρκετοί παίκτες μπάντμιντον και τένις είναι εξοπλισμένοι με τη χορδή VS της εταιρείας Babolat.

Machine à corder

1994

Σημείο καμπής στο παιχνίδι

Το 1994 σηματοδοτεί μια καμπή στην ιστορία της μάρκας “Babolat”. Μετά από περισσότερο από έναν αιώνα στην κορυφή της αγοράς με αξεσουάρ για χορδές και ρακέτες, η Babolat λανσάρει τους πρώτους σκελετούς- πλαίσια για το τένις. Δημιουργώντας μια πλήρη γκάμα, συμπεριλαμβανομένου του «Pure Drive», ο νεαρός Pierre Babolat επινοεί μια εξαιρετική ρακέτα παγκοσμίως, που σχετίζεται με τα νέα στυλ παιχνιδιού. Αρχικά κυκλοφορεί στη Γαλλία και σύντομα στην Ισπανία (1995), την Ιταλία (1996), την Αυστρία (1997) και τη Γερμανία (1998), πριν κατακτήσει χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας το 1999 και των Ηνωμένων Πολιτειών το 2000. Από τότε, το «Pure Drive» έχει γίνει μια εμβληματική ρακέτα κερδίζοντας διεθνώς πρωτιές σε πωλήσεις.

Pure Drive 1994

1995

Μπάντμιντον: Το σήμα Babolat διευρύνει τους ορίζοντές του

Η δημιουργική φλόγα στα ύψη λόγω του θριάμβου στο τένις κι η εταιρεία Babolat αποκαλύπτει τους πρώτους σκελετούς/πλαίσια για το μπάντμιντον. Με εξοπλισμό προσαρμοσμένο τόσο για τους παίκτες όσο και για τους επαγγελματίες, και τη γκάμα για παιδιά και σχολεία, η μάρκα «Babolat» απολαμβάνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη κι είναι πλέον ένα από τα κορυφαία εμπορικά σήματα της Ευρώπης.

Badminton racquet

1998

Πρώτη ρακέτα Babolat σε τουρνουά Grand Slam

Εξοπλισμένος με τη μπλε ρακέτα του, την «Pure Drive», ο Ισπανός Carlos Moya κυριαρχεί στη σεζόν με επιτυχίες στο Μονακό της Ρώμης και το πιο αξιομνημόνευτο, το γαλλικό τουρνουά Open. Είναι ο πρώτος παίκτης, που κερδίζει τον κορυφαίο τίτλο «Grand Slam» με μια ρακέτα Babolat. Γίνεται ο Νο 1 αθλητής του κόσμου τον Μάρτιο του 1999. Οι δύο νεότεροι νικητές, Fernando Gonzalez (CHI) και Kim Clijsters (BEL) είναι εξοπλισμένοι επίσης με ρακέτες «Babolat» και οι πρωταθλητές σύντομα γίνονται γνωστά ονόματα. Με τις χορδές της ρακέτας να χρησιμοποιούνται ήδη σε περισσότερα από 100 τουρνουά Grand Slam, οι νίκες που χαρίζουν οι σκελετοί του «Babolat» σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα.

Moya Grand Chelem

2000

Padel: διπλή νίκη

Πάντα σε επιφυλακή για νέες τάσεις στα αθλήματα, που περιλαμβάνουν ρακέτες, η εταιρεία Babolat βλέπει ν΄ ανατείλει το άστρο του πάντελ, ενός νέου αθλήματος, που μοιάζει πολύ με το τένις στην Ισπανία και την Κεντρική και Νότια Αμερική. Η μάρκα προσθέτει την πρώτη της ρακέτα στα υπάρχοντα αξεσουάρ της και οδηγεί στην ανάπτυξη του παντέλ (κατά άλλους τένις τοίχου). Η Babolat λανσάρει επίσης τον «αισθητήρα», μια νέα γκάμα μηχανών που αφορούν σε χορδές για το μπάντμιντον και το τένις.

Raquette Padel Babolat

2001

Το μικρό κίτρινο μπαλάκι

Η τεχνογνωσία της εταιρείας «Babolat» έρχεται ξανά στα πρωτοσέλιδα το 2001, όταν κυκλοφορούν τα νέα μπαλάκια του τένις. Αυτό σηματοδοτεί τη νέα αφετηρία, ένα καινούργιο ορόσημο στην παγκόσμια δέσμευση της εταιρείας προς τους παίκτες μέσω συλλόγων και τουρνουά.

Balle de tennis

2003

Βηματοδότηση

Σε συνεργασία με τη διάσημη γαλλική εταιρεία «Michelin», που είναι ειδική σε παγκόσμια κλίμακα στις τεχνολογίες πρόσφυσης, η “Babolat” λανσάρει τα πρώτα της παπούτσια τένις με πρωτοβουλία του Éric Babolat. Η συνδυασμένη τεχνογνωσία αυτών των δύο ειδικών έχει ως αποτέλεσμα μια σειρά προϊόντων, που προσφέρουν εγγυημένη τεχνική ποιότητα. Αφού ξεκινά την πρώτη γκάμα ρούχων για παίκτες συλλόγων, η εταιρεία Babolat προσφέρει τώρα μια πλήρη γκάμα εξοπλισμού για παίκτες μπάντμιντον, τένις και πάντελ. Μαζί με τα παπούτσια και τα είδη ένδυσης, η Babolat συνεχίζει να καινοτομεί στον χώρο του τένις με την κυκλοφορία μιας αεροδυναμικής ρακέτας προσαρμοσμένης στις σύγχρονες τεχνοτροπίες του παιχνιδιού: το «Babolat Aeropro Drive». Οι Andy Roddick (ΗΠΑ) και Kim Clijsters (BEL) γίνονται παίκτες ATP και WTA και κατακτούν την κορυφή ως Νο 1 παίκτες χρησιμοποιώντας τη ρακέτα «Babolat Pure Drive», η οποία κατακτά με τη σειρά της την πρωτιά, απ΄ οποιαδήποτε άλλη μάρκα στην ιστορία του τένις.

Chaussure Babolat all court

2005

Nadal: η άνοδος ενός μοναδικού πρωταθλητή

Ο νεαρός Ισπανός παίκτης Rafael Nadal παίζει με σκελετό και χορδές της εταιρείας Babolat από την ηλικία των εννέα ετών. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο «Rafa», όπως αποκαλούν τον κορυφαίο πρωταθλητή στα γήπεδα, κερδίζει τον πρώτο του τίτλο Grand Slam στο Γαλλικό Open με τη ρακέτα «Babolat Aeropro Drive» ειδικά σχεδιασμένη για να ενισχύει την ακραία του άρση. Ο Andy Roddick, Αμερικανός Νο 1 τενίστας, επιλέγει παπούτσια «Babolat Propulse», εκτός από τη ρακέτα Pure Drive και την υβριδική χορδή «Pro Hurricane Tour & VS», και κρατά το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο γρήγορο σερβίς: 249 χλμ./ανά ώρα!

Nadal victory

2009

Διπλά παιχνίδια με Michelin

Με βάση τις επιδόσεις των παπουτσιών τένις, η Babolat λανσάρει μια σειρά για παίκτες μπάντμιντον, και πάλι σε συνεργασία με την εταιρεία Michelin.

Chaussures Babolat Michelin

2010

Καινοτομία και νίκες στο τένις

Ενώ η νέα ρακέτα «RPM Blast» φθάνει σε τένις κλαμπ σε ολόκληρο τον κόσμο, οι παίκτες της «Babolat Pro Team» διασφαλίζουν ότι το άστρο της λάμπει σε διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς ο Rafa Nadal (ESP) και η Francesca Schiavone (ITA) κερδίζουν το γαλλικό Open στο Roland Garros. Η παίκτρια της Μαγιόρκα κερδίζει επίσης το Open στις Ηνωμένες Πολιτείας, μαζί με τον Βέλγο παίκτη Kim Clijsters περιορίζοντας την επιστροφή της στην αγωνιστική πίστα. Οι καινοτομίες του Babolat στο πλαίσιο και στις χορδές σημειώνουν νίκες εδραιώνοντας τη θέση της εταιρείας, στις πιο υψηλές κορυφές του αθλήματος του τένις.

Nadal playing

2011

Δύο παγκόσμια γαλλικά σήματα στο τένις: το γαλλικό Open και η εταιρεία Babolat

Δύο σήματα, που θαυμάζουν οι λάτρεις του τένις σ΄ όλον τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να προσφέρουν στους παίκτες μια εντελώς νέα εμπειρία. Πρώτα με πλαίσια, κορδόνια, μπάλες, αξεσουάρ και τσάντες στα χρώματα της εταιρείας Babolat και του γαλλικού Open, διαθέσιμα σε 15.000 σημεία πώλησης και 20.000 συνεργαζόμενα κλαμπ. Και μετά με το σήμα «Babolab», το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να προετοιμάζουν τις ρακέτες και τα κορδόνια τους, κατά τη διάρκεια του γαλλικού τουρνουά Open. Περίπου 5.000 ρακέτες ετησίως ετοιμάζονται σε χρόνο- ρεκόρ από περίπου είκοσι τεχνικούς, που εργάζονται στο χώρο.

Babolat & Roland Garros

2012

Οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν

Βοηθώντας τους παίκτες να βελτιωθούν και να προσαρμοστούν σε αθλήματα, όπου ο εξοπλισμός έχει μεγάλο αντίκτυπο στην απόδοση, η εταιρεία Babolat συνδέει τους παίκτες στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας μια ρακέτα και ένα βραχιολάκι. Το «Babolat Play» παρέχει στους παίκτες μία επισκόπηση του παιχνιδιού τους δηλαδή ταχύτητα σερβιρίσματος μπάλας, βολές, εντοπισμός κρούσης, εφέ περιστροφής κ.λπ., για κάθε αγώνα ή προπόνηση, για σύγκριση με προηγούμενες εμφανίσεις ή παιχνίδια με άλλους παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών. Αυτό επιτρέπει σε κάθε παίκτη, να παρακολουθεί την πρόοδό του και να την μοιράζεται με τον προπονητή και τους φίλους του και να επαναλαμβάνει τον αγώνα. Το μόνο, που έχετε να κάνετε, είναι να ενεργοποιήσετε τη ρακέτα σας!

Raquettes connectée play

2013

Δύο μάρκες έχουν διαμορφώσει την ιστορία του τένις από την αρχή

Το 1875 η εταιρεία «Babolat» εφευρίσκει φυσικές χορδές εντέρου για το νέο παιχνίδι – τένις σε γκαζόν. Το 1877 διεξάγονται τα πρώτα πρωταθλήματα στο Γουίμπλεντον. Υποστηρίζοντας την παράδοσή τους στην καινοτομία, το Wimbledon και η εταιρεία Babolat προσφέρουν όλο τον χρόνο, τα καλύτερα στο τένις στους λάτρεις του αθλήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Αν και εμπνευσμένα από την ιστορία τους, τα δύο παλαιότερα ονόματα του τένις έχουν ως στόχο το μέλλον. Τα σήματα Wimbledon και Babolat προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία με τα πλαίσια, τα κορδόνια, τα παπούτσια τους και την ειδική υπηρεσία προετοιμασίας ρακέτας. Το Babolat βελτιώνει επίσης τη φυσική, εντέρινη χορδή με την τεχνολογία BT7 και λανσάρει το μαύρο VS.

Babolat Wimbledon

2014

Η ρακέτα τένις της Babolat «Pure Strike» μπαίνει στο παιχνίδι

Η εταιρεία Babolat λανσάρει τη νέα της ρακέτα «Pure Strike» προσφέροντας καινοτόμο σχεδιασμό, ανταπόκριση, δύναμη, έλεγχο και περισσότερη ακρίβεια για παίκτες, που βγαίνουν στην επίθεση. Σύντομα καθιερώνει τη φήμη της ως η τρίτη ρακέτα της μάρκας στη γκάμα «Pure», μαζί με τις ρακέτες «Pure Drive» (δύναμη και ευελιξία) και «Pure Aero» (δύναμη και περιστροφή).

Pure strike 2014

2017

Rafa: έξω από αυτόν τον κόσμο

Με όπλο του στο γήπεδο την περίφημη ρακέτα του “Babolat Pure Aero” (Δύναμη και Περιστροφή) και την “Babolat RPM Blast”, ο κορυφαίος αθλητής του τένις, Rafa Nadal αποδεικνύει και πάλι την υπεροχή του κερδίζοντας το γαλλικό τουρνουά Open για δέκατη φορά! Ο Ισπανός, Nadal γίνεται θρύλος, ο πρώτος παίκτης στην εποχή του Open, που κέρδισε τον ίδιο τίτλο, Grand Slam δέκα φορές. Η εταιρεία «Babolat» σηματοδοτεί το σπουδαίο αθλητικό γεγονός κυκλοφορώντας μία νέα συλλεκτική ρακέτα την «Pure Aero Decima».

Rafa the legend

2019

Έτος Τρυγητού με νίκες για τον όμιλο «Babolat»

Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση από τον Rafa Nadal με τον 12ο τίτλο του στο γαλλικό Open και το 19ο στέμμα Grand Slam. Εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει να λάμπει και το άστρο ενός άλλου Ισπανού παίκτη αυτή τη φορά στο άθλημα πάντελ. Ο Juan Lèbron κατακτά την πρώτη θέση κι απολαμβάνει την κορυφή του κόσμου με τη ρακέτα του «Viper Carbon pala», τα παπούτσια Jet Premura και την αποκλειστική στολή «Babolat». Η εταιρεία «Babolat» ολοκληρώνει τον κύκλο της, το 2019 με δύο παγκόσμιες πρωτιές, σε δυο διαφορετικά αθλήματα της ρακέτας. Κοινώς θερίζει νίκες το έτος 2019 σημειώνοντας διπλή πρωτιά!

Champions Tennis Padel